Wie We Zijn

Waarom De Markies?

Ton en ik (Ruud) zijn 2 horecaondernemers uit Schiedam. Wij dragen de stad een warm hart toe en bouwen graag mee aan een bruisende (binnen)stad.

Wij zijn horecaondernemers vooral omdat we het leuk vinden. Het is hard werken, maar het is echt leuk en fantastisch om te doen!

Bij toeval kwamen we tot de ontdekking dat het oude “Sterretje” te koop stond. Zo’n iconisch pand met historische waarde mag wat ons betreft niet leeg staan. Want wie kent het “Sterretje” niet van vroeger, bekend om hun spareribs en saté.

Voor ons een eer om in deze zaak te mogen werken, maar vroeger is niet meer (helaas). Vanaf heden heet het Sterretje, De Markies. De ster gaat van het pand en Hertog Jan komt hiervoor in de plaats.

Het concept wordt een “shared dining” concept. Gezellig kleine gerechten op tafel en delen met elkaar. Dit onder het genot van een goed glas wijn of bier. Daarnaast hebben wij een borrelhoek waar u lekker kunt genieten van uw drankje en een snack van onze borrelkaart.

Op de eerste etage hebben wij een zaal die gehuurd kan worden voor onder andere feesten en partijen, maar ook private dining, het geven van workshops, presentaties, babyshowers, zakelijke vergaderingen, privé feesten etc. behoort tot de mogelijkheden.

Onze filosie “Leef, geniet en verlaat onze zaak met een glimlach”.